Nuffnang

Monday, December 6, 2010

Perjalanan Jauh

5 Disember 2010, 10.17

Aku baru je balik dari Penang petang tadi. Letih la. Tak larat gila. Yela, tiap2 hari aktiviti aku full. Nak cerita memang banyak sangat apa yang aku buat dekat Penang tu. Nak dekat 4 hari juga aku duduk kat Penang. Mestilah banyak cerita yang aku nak kongsikan bersama kalian semua. Aku ni tak lokek nak cerita apa pun tentang diri aku. Tapi ‘the main point’ aku pergi Penang ialah untuk bersama kawan2 aku ‘and’ menghadirkan diri ke majlis perkahwinan sepupu aku. Ok. Aku nak mula cerita dari hari first aku pergi Penang sampai aku balik Sungai Petani balik.

2 Disember 2010

Seperti pelajar2 lain(waktu cuti). Aku ni agak liat untuk bangun pagi. Pagi tu aku dikejutkan oleh ibu aku, katanya kawan aku Farhan datang. Ouh, aku terlupa pula yang Farhan memang nak datang pun hari tu. Aku ajak dia datang untuk pasang balik barang2 basikal aku. Aku meng’up grade’kan basikal aku sikit. Yela, nak main basikal balik. Aku melabur banyak juga duit untuk basikal ni. Tapi tak la banyak sangat. Kalau bagi korang yang tak main basikal bukit (mountain bike, MTB), korang mesti kata banyak dan mahal harga dia. yup, that’s totally true. Tapi bagi yang dah kerja tu, barang2 basikal yang ‘hebat’ ni memang jadi keutamaan kepada sesiapa yang obses pasal basikal ni. Kadang2 sampai beribu2 dorang melabur. Macam aku ni dalam seribu dua ja baru habis. Tapi aku dah upgrade dari basikal yang rm500 pemberian ibu aku kepada basikal yang ala2 ‘high-M’. Berbalik kepada cerita aku. Farhan pasang habis la basikal aku pagi tu, dia cuba selesaikan puzzle yang aku sendiri buat. Aku nak pasang rantai basikal pun tak reti. Pening kepala aku, yela, benda tu berbelit2. Tapi Farhan buat rilex je. Farhan tu mechanic basikal MTB ni. So, no hal la bagi dia takat benda remeh2 macam tu. Lepas pasang semua tu, tengok2 screw caliper aku hilang. Aku ni memang agak ‘bengap’ sikit. SIKIT OK! Tak banyak pun. :P aku dah buka screw tapi tak reti letak balik tempat asal. So, bila dah hilang tu memang frust gila la. Benda2 camtu memang tak da spare-part dah. Kalau nak pun kena beli yang lain satu set. Huhu. Terpaksa la duit aku melayang lagi nanti. Tak pela. Slow2 nanti aku dapat la siapkan basikal tu. insyaAllah. Aku berharap sangat basikal aku cantik suatu hari nanti. ^^ asal la aku suka cakap melencong? Pelik2. Lepas siap2 apa semua tu, aku ajak farhan makan lunch kat rumah aku. Makan biasa2 je. Then, aku ajak farhan pergi jumpa member2 aku. Member aku dekat SP ni sikit ja. Boleh kira dengan jari tangan ja. Lepas2 jumpa member2 aku tu, farhan ajak pergi kedai motor yang jual barang motor tapi untuk cari harga yang terbaik la. Banyak kedai juga kami pergi. Syamil dengan Rusydudin la yang temankan kami. Farhan dapat bandingkan harga barang2 motor kat SP ni lagi murah dari harga kat Penang. Farhan beli ‘mud guard’ dengan ‘ balancing’ untuk motor dia. haha. Tauke kedai tu memang peramah habis. Aku agak frustated juga la waktu tu sebab barng yang dijual kat kedai tu memang murah. Padahal aku dah terbeli kat kedai lain. (T-T) sedihnya. Rugi duit aku. Lain kali aku nak pergi kedai tu ja kalau nak beli barang motor. Lepas2 beli barang motor tu, farhan ajak pergi minum cendol kat mana2. Kawan2 aku ajak la pergi Jo cendol. Memang sedap. Macam selalu aku cakap la. Bila orang belanja lagi sedap. Haha! Farhan belanja aku dengan kawan2 aku makan minum cendol tu. kenapa la mira tu tak pilih farhan (blog dia). kalau tak, untung badan dia dapat laki pemurah macam farhan tu. ^^. Lepas makan tu, kami kena la cepat2 balik. Kali ni, ibu aku izinkan aku pergi Penang, ibu aku suruh ikut farhan balik penang memandangkan

perkahwinan sepupu aku dah nak dekat. Hehe. Aku pun tak kan nak tunggu lagi. Aku siap2 barang2 aku lepas tu kami berangkat la. Best la juga kan bila dapat peluang macam tu. duit tangan yang ayah aku bagi baru2 ni semua dah habis aku pakai untuk beli stiker. Lupa nak bagitaw, sehari sebelum aku pergi tu, aku dah pergi penang . haha. Maknanya tiap2 hari aku pergi penang. Haha. Macam bangang lagi. Kami bawa motor atas highway 170km/j jela. Bawa top speed la. Kami terus point direction pergi QueensBay Mall (QBM) untuk hangout dengan kawan2 balik pulau aku kat sana. Really miss them so much. Tak tahu la depa miss aku ke tak. Kat QBM tu aku jumpa syahimi, farhan fauzi, danish, syawal, syafizan, duncan dengan khairul. Diorang memang happening habis. Kita orang sempat lepak makan2 kat Nando’s chicken je. Lapar sangat la time tu. lepas tu, farhan fauzi ajak aku teman dia beli hadiah kat awek dia. aku nasihatkan dia beli rantai halus dan comel untuk dia. aku cadangkan dia beli kat Vincci. Memang dia beli la, cantik memang cantik. Harga pun agak berpatutan dengan standart cinta dia. lupa lak nak cerita, cowling lens motor aku patah gara2 nak jimatkan 50sen. Aku terlanggar tiang automatik tempat letak motor tu. geram betul aku. Tempat nak bayar tu pun letak hump. Geram betul aku. Hari tu kawan aku tak dan lepas hump tu pun palang automatik tu tertutup. Bonggol tu tinggi macam ‘haram’ lagi. Agak2 la kan.

bersambung.

Tuesday, November 30, 2010

Pinarello

28 November 2010

Assalamualaikum?

Hergghhhhhh! Satu hela nafasku untuk melepaskan ketegangan otot2 minda. Letih sangat hari ni. Macam2 aku buat. Tapi tak la ‘banyak’ aktiviti, tapi satu aktiviti pun dah membuatkan aku letih sangat. Dah la letih. lepas tu aku makan hari ni tak berhenti2. Ntah kenapa la aku ni. Semakin gemuk dan gemuk setiap hari. Grrr! Sapa minta nak nak jadi gemuk weyh? Aku nak badan sihat la. Cuma gaya hidup sihat dan aktif seperti dulu dah lama aku tak amalkan. Aku suka sangat makan macam2 tanpa kawalan. Tambah2 kalau pasal ayam goreng. Lagi la aku suka. Bila cakap pasal ayam. Aku teringat la pula pasal barbeque dengan classmate aku sempena jamuan kelas. The main menu is ‘ayam’. Aku dengar berbelas ekor ayam juga diorang beli. Ada ayam yang digoreng ada yang dibarbequekan. Ada juga untuk dilapah mentah2. Opps! Sorry. Tak dela. Acah je. Tapi yang menjadi isunya. Aku Cuma makan tiga ketul ayam + bihun + air = tak kenyang. :’( kesian tak. Aku bukan tak maw makan banyak. Cuma aku malu. Yela, aku kan budak baru. Tak kan la nak sental ayam banyak2. Padahal aku bayar duit sikit je pun. Agak2 la kan. Lagipun, untuk ‘mencoverise’ malu tu. Aku minta diri untuk balik la. Aku rasa aku budak classmate yang balik paling awal. And by the way, i felt like never existed there anyway. Because no one entertain me there. Just syamil, din and dino je. Sebab tu aku suka kawan dengan depa. They do really care about me, and they know how to treat new comer, especially me that ‘freshy’ one here. It is to hard to treat new friend? I think not. Figure it yourself. ^^but it nice to meet you all. I know u guys must be so fun soon after i know you all better. Maybe it takes time.

Aku nak la cerita pasal apa yang aku buat dari pagi tadi. Tak da apa la menarik. Tapi saja la nak cerita. Pagi2 tadi aku kena hantar ayah aku pergi Restoran Nasi Kandar Makbul. Actually bukan betul2 kat Makbul tu. Just betul2 simpang2 nak masuk tu je. Ayah aku ikut rombongan kerja dia pergi Yala, Thailand. Aku sebenarnya tak tidur pun semalam. Aku bukan boleh tidur sebab aku dah tidur petang semalam dari pukul 5.30 sampai pukul 8 malam. Mana mengantuk pun sampai pukul 5 pagi tu aku dah dengar ayah aku mandi tandanya dia dah bersiap nak suruh aku hantar la. Aku steady jela. Aku just buat2 ngantuk jela takut ayah aku tanya banyak pula kenapa aku tak tidur. Dia bagi aku rm15 duit tangan. Lepas2 aku hantar ayah aku tu, aku nak cari la kedai makan sibuh2 sebab aku lapar sangat. Hehe. Nak pergi makbul nanti ayah aku kata pa lak. Aku pergi la nasmir. Tengok 2 lauk tak da, kalau lauk tak da nak kedarah pa. Aku ronda2 la tempat len kot2 ada kedai2 kuih dah buka, dalam masa yang sama aku sempat tengok lagat ‘mat2 rempit’ a.k.a ‘mat cari mampus’ buat lagak ngeri depa. Grrr! Aku tak risau depa jatuh berselerak ke apa, aku Cuma takut depa langgar orang ja. Baruah la depa tu. Depa semua aku tengok naik EX5 ja. Tapi pulun macam naik motor + roket je. Yela, dah menerap atas motor, aksi ‘fly’. Depa cuba nak buat aksi yang dikatakan ‘aksi rintangan angin’ la. Grrr! Cuba korang ingat balik cogan2 kata yang kita patut amalkan. Ingat orang yang tersayang. Sayangi diri anda untuk yang tersayang. Bring your heart home. Anda mampu mengubahnya. Ikat topi keledar anda. Ikat tali pinggang keledar anda. Merah tanda berhenti, lambat laun anda akan terhenti. Jangan mencelah. Biarkan bola itu bergolek. Jangan bertindak seperti seekor ayam. Sayangi nyawa anda, ingat yang tersayang. Ok2. Berbalik kepada cerita aku tadi, lepas pusing punya pusing, tengok2 ada kedai kuih kat area market taman ria dah buka. Haha. Apa lagi aku tengok ada nasi lemak. Aku beli la sampai 4 bungkus. Kecik je. Tak sampai besar tapak tangan aku pun nasi lemak tu. Aku budget rm2 jela kan. Sebab aku rasa nasi lemak tu 5 kupang sebungkus. Tengok2 abang tu kata semua rm2.80. kalau rm2.80 kiranya sebungkus jatuh 7 kupang la. Gila. Gila! Apa ni bang, nasi lemak dah la kecik, harga 7 kupang. Kalau boleh aku macam nak snap pic nasi lemak tu tunjuk kat korang. Macam besar sket dari duit syiling 5kupang ja nasi lemak tu. Kalau boleh aku nak snap gambar kedai2 dia sekali nak tunjuk kat korang. Geram betul. Geram, geram juga tapi empat2 bungkus aku makan habis. Hehe. Yela, dah nama lapar kan? Balik2 rumah tu aku sembang kejap dengan ibu aku yang dah bangun. Kejap jela. Lepas tu aku tidur la. Aku bangun pukul 11 la juga. Aku bangun dengan semangat kesukanan yang kembali merangsang jiwa aku. Aku rasa macam aku nak kembali kayuh basikal setelah sekian lama aku tak kayuh. Berbekalkan duit yang ayah aku tinggal tu, aku segera beli barang untuk make-up basikal aku tu. Aku servise basikal aku ke tahap intercore. Aku rongkah habis satu basikal aku. Aku cuci segala derueler2 basikal aku dengan casette dengan minyak petro. Best buat kerja2 ni. Tapi letih. thanks kepada kawan aku Syarifuddin dengan Farhan yang tolong aku dalam menjayakan misi ni. Aku dah tempah sepasang tayar baru untuk ‘baby’ baru aku. Dan aku tengah tunggu frame special custom handmade frame yang akan datang nanti bersama tayar2 baru + mtb shoes +shoe clip + clip paddle. Budget tinggi juga la sebab dengan semangat kesukanan aku pagi ni. Tetiba ja aku rasa lain macam. Ntah la. Gerak hati aku cuba nak bagitaw sesuatu. Aku tak mahu la cerita panjang lebar. Nanti sampai dah, lepas tu aku siap pasang apa semua baru aku cerita habis.

Petang tadi aku penat mencari kedai2 jual stiker yang boleh ditempah. Tapi takda. Sebab banyak kedai tutup. Yela, sabtu. Agak boring tu aku balik la duduk kat rumah je. Rehat2. Malam pula aku duduk rumah tengok movie2 kat tv ang agak seronok. Aku tak pasang astro lagi. So, layan la dulu tv3 or rtm. Hehe.

Erm, yang tu ja kot aku nak cerita pun. Assalamualaikum. Jazakallahuqairankasiran.

Friday, November 26, 2010

Cerita Orang Pulau

25 November 2010, 9.07PM

Lalalalalala~~ what if ~~ lalala~

Haha. Sambil menulis entri ni, aku tengah mendengar lagu2 jason derulo dengan lagu sixth sense. Memang best gile lagu2 depa ni. Korean song yang baru2 aku tak tahu la. Lama da aku tak tengok music bank. Heee. Miss KBS so so so so much. Lama tak tengok cerita2 best dalam chanel tu. Mesti lagi banyak program baru dalam chanel tu. Geramnya. Mesti aku miss banyak benda. Haha. Ehh, tadi mak aku buat air lengkong. Sedapnye. Nyum2. You guys should taste la. Sedap2. Tapi tekak aku lak gatal2 ni ntah la. Sakit2 sikit. Hehe. Mungkin minum banyak kot. Haha. Dah la manis + sejuk. Minum waktu malam lak tu. Haha. Mana tak sakit tekak. Jap g aku minum air suam ok la kot. Maybe sebab gula yang ada kat tekak ni la puncanya.

In my head~~~fantasy~~laalala~

Aku nak cerita pasal apa ye. Cerita pasal kawan aku datang sini la. Datang jenguk aku je. Hehe. Kenapa la tak maw tidur sini. Hehe. Kalau tidur sini kan best. Boleh kita keluar jalan2 malam ni. Pergi hangout kat Village Mall ke. Food court Tesco ka. Jalan2 kat pekan ke. Haha. Kalau tidur banyak hari boleh la kita pergi mandi2 kat The Carnival. Huhu. Tapi kalau tak tidur pun tak pe. Mai la pagi2 then kita mandi2 sampai petang. Haha. Ok tak? Set?

I’m ridin’ solo~~solo~~lalalala

Pagi tadi dalam pukul 10.20 tadi aku disentak oleh vibrate handphone aku yang beserta deringan ‘What If’. Rupanya panggilan dari Duncan. Huhu. Lepas2 ‘hello’ je Duncan terus cakap ‘ aku kat Seberang Perai Utara ni’. Aku cakap kat dia suruh terus lagi sebab nak dekat dah tu. Dengan mata aku yang tak larat buka tu, aku ‘end call’ lepas tu terus aku pergi mandi. Then, aku siap la. Aku pakai jean dengan sweater siap2. Tengok2 Duncan hantar mesej dia dah ada kat Tol. Aku reply tanya dia tol SP mana. Dia kata tak taw, dia cakap tol tu ada tandas dengan tempat rehat. Aku pening juga dengan apa dia cakap tu. Sebab tol susur keluar semua ada benda yang sama. Aku tanya dia lagi ‘dekat dengan park avenue ka?’. Dia jawab dia tak tahu tapi ada caltex dengan hotel. So, aku dah dapat tangkap la tol mana. Tol SP Selatan. Aku suruh dia tunggu kat caltex. Then aku g la ambil dia. seterusnya (sulit). Lepas tu aku ajak dia pergi rumah aku dulu, rehat2 apa semua dulu. Dalam keadaan yang lapar sebab aku tak makan lagi, Duncan ajak aku pergi kedai vege. Duncan ni memang paham2 je aku suka vegetarian ni. Lapar la bila teringat balik. Duncan kata dia nampak Restoran Vegetarian kat area Tol SP Selatan tu. Kami pun pergi la, even jauh sekalipun. Sebab kawan aku Duncan ni vegetarian. Best juga restoran tu, besar pun besar. Kami tengok lauk dah nak habis. So, kami decites nak makan yang ‘goreng2’ jela. Duncan la pilih, aku bukan paham pun tulisan cina dalam buku menu tu. Duncan order Mee Goreng Taiwan. Ntah la. Aku pun tak tahu sangat. Lepas tu Duncan order juga lauk favourite aku. Babi salai goreng. Nyum2. Tak la! Aku acah je. Daging angsa vegetarian la. Sedap yaw! Tapi sebelum tu aku nak cerita la, kawan aku Farhan pun datang SP juga. Dia mai juga kedai vege tu. Just minum jela. Hehe. Sebab tak sempat order sekali. Dia call awek dia cakap nak makan kat rumah awek dia. Kami lepas tu nak pergi rumah awek Farhan ni la. Tapi sebelum tu nak bagitau la. Duncan cakap bill yang kami makan tu rm24 juga la. Heee~. Thanks Duncan! Sedap taw. Nikmat lagi berganda bila orang belanja. Malu aku dia kerap2 belanja aku. Lepas tu kami pergi la rumah Fatheen tu. Aku malas nak cerita apa yang jadi kat rumah tu. Tapi aku blah dengan rasa marah gila. Aku start2 motor terus aku keluar g tempat lain. Aku pergi Giant. Haha. Saja la jalan2 dalam tu sebab aku tak pernah masuk lagi. Dok lalu banyak kali da tapi masuk tak pernah lagi. Best juga Giant tu. Hehe. Aku lalu semua section la. Survey2 barang yang aku nak beli. Aku dah target berapa barang da. Aku nak beli Wax untuk motor, lepas tu dengan racket badminton. Hehe. Bagus beli kat Giant or Hypermarket lain dari kedai specialise untuk benda2 ni sebab dia murah lagi. Tiba2 handphone aku bunyi. Rupanya Duncan, dia tanya aku kat mana. Aku cakap la aku kat Giant. Dia cakap dia kat rumah aku da. Yela, dia tinggal handfon kat rumah sebab nak charge masa kami g makan tu. Aku lepas tu ters g balik rumah la. Then jumpa2 Duncan ajak dia g jalan2, tunjuk kat dia The Carnival kat mana. Lepas tu bawa dia g Laguna. Haha. Tu jela. Lepas tu balik rumah aku rehat2 kejap. Dia cakap dia letih. aku sembang2 la dengan dia. Hehe! Best je. Rindu sembang dengan dia lama2. Lepas tu aku nak ajak dia pergi online jap kat Nasmir. Dia mula2 on je. Lepas tu tengok2 langit dah gelap sikit dia terus balik Penang la. The End. No Fun Ending. But meaningful day for me.

AsSalamualaikum. Jazakallahuqairankasiran.

Thursday, November 25, 2010

Panjang ceritanya..

24 November 2010, 11.32PM

Asalamualaikum. Ni coretan ke-2 aku malam ni. Aku sebenarnya bosan. Tu la tulis macam2. Hee. Tadi tak da apa nak cerita. Sekarang nak cerita pa pun tak taw juga. Penat la. Baru balik dari Nasmir Nasi Kandar. Aku best online kat situ. Ada ramai orang. Even aku online sorang2 tapi memang best. Aku nak ajak kawan2 tapi masa aku pergi tu hujan memang lebat. Agak biadap la kalau aku ajak depa mai. Aku sampai2 Nasmir tu pun aku basah kuyup. Nasib basah depan je. Kalau basah semua aku dah tak pi dah. Buat malu je nanti. Nasib lappy Acer 4738Z aku ni tak kena hujan. Beg galas acer ni memang tebal + kalis air,maki dan lemak. Haha. Acer Aspire One aku dah tinggalkan kat kampung sebab Maksu aku nak pakai. Yela, dia nak pasang stremyx kat kampung. Haha. Dunia dah maju, bergerak mesti kehadapan & semakin ke hadapan. Eh, dengar kata kerajaan nak majukan Felda + beri kemudahan banyak kat pengusaha Felda. Hope Felda Bukit Tembaga dapat kemudahan2 yang kerajaan nak bagi tu. Salah satu aku dengar kemudahan Wifi ape ntah. Satu kampung boley connect. Nyahahaha. Ntah la sayang betul ke tak.

Sekarang dah start cuti dah kan? Aku ingat nak kerja la. Tapi ibu aku tak bagi. Macam aku cerita la sebelum ni. Ibu aku takut bila aku dah kerja, aku just pulun cari duit jer nanti, lepas tu abaikan pelajaran. Aku ingat nak la g kerja dengan kawan2. Tak la bosan, at least terisi juga masa yang terbuang tiap2 hari. Selain tu, dapat juga aku pengalaman bekerja, sebab aku tak pernah bekerja. Kesian tak kat aku? Tak kesian suda :PPPPPP_ ibu aku kata baik aku pergi tusyen intensif supaya mantap sikit study aku. Tak la pulun sangat tahun depan. Aku memang tergedik2 nak pergi tusyen pun. Sebab aku sendiri memang dah lama tak pergi tusyen. Aku teringin nak dapat tumpuan dari cikgu. Kat tusyen aku boleh dapat fokus dari study dalam kelas. Ntah la, aku ni lain sikit. Aku ingat nak ambil banyak class sikit. Aku nak mantapkan subjek2 science aku semua, lepas tu add-math dengan math-mode pun aku nak ambil juga. Aku ni bongok sikit. Malas belajar. Hope tahun depan aku berubah. Aku nak lagi pandai. Nak jadi antara orang yang pandai dalam kelas. Doakan aku ye. Aku dengar ramai budak2 pandai dalam kelas aku tahun depan. Katanya budak cina dalam kelas aku memang semua pandai2 belaka. Persaingan memang agak teruk la tahun depan. Tapi apa yang membezakan kepandaian depa dengan aku. Depa boleh aku pun boleh. Bezanya nak dengan tak nak je. Peribahasa Melayu menyatakan; nak seribu daya tak nak seribu dalih. Cendikiawan Cina pula ada mengatakan; siapa yang berusaha dia yang dapat. Dulu aku ada dengar satu cerita dalam radio kalau tak silap aku. Aku tak berapa ingat cerita tu dan kalau aku ingat pun aku tak berapa pandai nak cerita atau nak ulas balik macam mana tapi tak pe la, aku cuba cerita. Cerita ni nak tahu la perspektif bangsa2 yang ada dekat Malaysia ni_ bangsa mana bangsa berjaya?. Orang Melayu cakap; orang cina la bangsa berjaya_ memang pandai2 sebab memang tertanam sikap rajin dan bersungguh2 dalam diri depa sebab tu depa berjaya. Orang India cakap: orang Melayu la banyak berjaya, sebab orang Melayu banyak peluang kat negara kita ni sebab bumiputera. Orang Cina cakap: semua bangsa, bangsa yang berjaya. Siapa yang berusaha, dia dapat. Sebab tu orang Cina bagus, diorang ada falsafah diorang sendiri yang menjadi pembakar semangat. Haha. Ingat la cerita ni ok.

Eh, korang pernah dengar tak cerita pasal Bruce Lee. Bruce Lee tu ahli falsafah terhebat taw. Dia kuat membaca dan mendalami tentang falsafah. Falsafah dia yang paling terkenal ‘jadi lah seperti air’. Apa yang dimaksudkan dia ialah air boleh berada dalam pelbagai form dan bentuk, air akan ikut bentuk acuan tak kira macam mana pun. Maknanya dengan falsafah2 dia kita dapat meransang diri kita menjadi berjaya. Aku pun tak berapa ingat falsafah dia yang lain. Tapi yang bagusnya, dia memang bagus. Haha. Dia seorang pelajar KungFu. So, tak heran la kalau korang pernah tengok citer2 dia yang gempak2 tu_flame of the dragon. Kalau tak silap aku la. Dia punya KungFu memang aku salute habis la. Badan dia pun memang ‘ripped’habis. Suka gila tengok badan macam tu. Aku pun nak juga. Hehe.

Apa lagi aku nak cerita eyh. Korang ada minat nak jadi model tak? Nak masuk modelling agency ke? Aku teringin sangat2. Sebab tu cita2 aku. Aku dengar kalau duduk U nanti memang senang nak dapat tawaran modellin ni. Sebab orang agency2 modellin ni nak cari model2 ni kat kolej dan U je. Aku just nak libatkan diri dalam dunia peragaan ni sebab aku seronok dan itu cita2 aku sebelum aku menempuh alam pekerjaan lepas tamat pengajian pula. Aku nak jadikan diri aku model yang agak terkenal tu supaya dapat menjadi batu loncatan kepada pekerjaan aku kemudian hari kelak. Faham tak apa aku maksudkan? Tak faham ye sayang? Maksudnya bila aku dah famous jadi model tu, mesti aku ada ramai kawan2 yang agak standart dan diri aku dikenali ramai kan?( InsyaAllah la. Amin.) bila orang dah kenali aku senang la bila aku nak buat business. Sebab cita2 aku adalah untuk menjadi businessman yang berjaya dalam erti kata lain, ahli korperat. ^^. Cita2 aku memang tinggi sangat2. Tapi perancangan aku buat ni dapat memudahkan aku kelak. Aku nak buat business just untuk kesihatan dan penjagaan lelaki. Selain tu, aku nak juga buat all men stuff la. Aku nak buka business clothing, men aksesori (watch, wallet, banger, rantai). Aku ni agak up-to-date person la juga. Now ramai lelaki dah amalkan gaya metroseksual. Sebab lelaki sekarang mana ada gaya2 ‘sempoi’ ni. Kebanyakkan sekarang lelaki ada ‘class’, ada ‘taste’. Tak main la t-shirt kosong or jeans plain. Now, bagi yang betul2 maskulin diorang akan tambah eksesori pakaian macam coat or sweater la, some kind like that la. Lelaki sekarang lebih elegence dan pentingkan jenama. Kita tak boleh la tengok men stuff macam ni waktu persekolahan. Mungkin di alam pengajian tinggi bila dah ada duit sendiri waktu tu la baru lelaki pentingkan jenama,kualiti dan mutu dalam keperluan diri depa. Huhu. Macam diri aku sekarang ni, aku Cuma pentingkan gaya aku la. Aku tak penting sangat jenama ni, tapi kadang2 tu aku memang ambil kisah sikit. Lagipun baju2 aku ada juga koleksi mahal2. Tapi sikit jela, boleh kira dengan jari. Huhu, tak la macam korang semua. Mesti lagi banyak. Huhuhu T-T. Nanti target aku Cuma aku inginkan syarikat aku iaitu Wisma Azraq terus melonjak maju dalam semua industri dengan membawa jenam aku sendiri_ PHAEZE.

Sampai sini je aku larat nak tulis cerita2 merapu aku ni. Hope korang dapat la info sikit. Haha. Sikit pun tak pe. Asalkan ada dari tak da. Assalamualaikum. Jazakallahuqairankasiran.

Wednesday, November 24, 2010

Racing GOGOGOGO!






24 November 2010

Hari yang amat membosankan juga bagiku hari ni. Aku teringin sangat nak main badminton dengan kawan2 kat SP ni. Tapi depa nak ke? Bukan apa la. Sebab depa ada ajak aku main bola. Tapi aku memang tak berapa minat main bola. Bukan bermakna aku tak reti main. Boleh la takat2 sepak ala2 Carlos Teves, tak pun macam Lionel Messi. Hehe. Ehh, hari tu aku buka page blog aku. Aku tengok ada iklan. Sekarang aku tengok tak ada pula. Grr! Nape jadi camtu. Buat masa ni aku tak berapa aktif sangat blogging ni. Ntah la. Tak da mood sebab tak ada citer apa aku nak tulis. Tak tahu event apa yang ada sejak aku duduk kat sini. So, sorry la guys.

Nak cerita pasal apa lagi kat korang ye. Cerita pasal motor ok tak? Haha. Macam sial. Sape nak dengar? Aku bercita- cita nak mengubahsuai motor aku kepada tahap yang lebih ‘menarik’. Apa yang ingin aku sampaikan ialah bila motor aku lalu kat area ramai orang, motor aku umpama ‘artis’ yang famous semakin famous dan semakin semakin semakin HOT dipasaran. Macam orang putih kata la ‘steal our sight a second’ la. Huhu. Aku nak bila motor aku ada kat mana2 orang akan tertarik dan tengok sampai terbeliak biji mata. Haha. Persoalannya. Boleh ke sayang? Aku nak namakan motor aku ‘Dashing Fantasy’. Haha. Sedap tak? Kasi nama motor aku macam lelaki yang macho+ badan sasa +muka handsome+ angkuh+ ganas= Dalam hati ada taman(dalam

enjin ada minyak total paling mahal) haha. Aku terfikir juga kadang2, bila aku tukar2 barang motor ni takut kena tahan dengan JPJ. Dah sure 100% memang tak lepas punya. Tak pasal2 kena bayyar saman pula. Harga saman bukan bawah rm50. Semua above rm50. Grrr! Dalam rm50 tu pun macam barang lain

aku boleh ubahsuai motor aku.

Antara barang2 aku nak ubahsuai bukan banyak sangat la. Tapi aku idam sangat2 dapat pasang kat motor aku. Masalahnya duit tak ada. Ibu aku tak bagi kerja sebab dia kata nanti aku kerja aku tak ingat nak belajar, kira nak kerja ja. Macam tu la ibu aku fikir. So, tak boleh la nak cari duit nak ubahsuai

.

-brake+clutch liver (yamaha)

-rim 3 batang (racing boy)

-spocket 37’ (rk-m)

-chain (kmc)

-exaust (NOB1)

-CDI racing development (yamaha)

-wheel (michellin depan belakang)

-forace (yamaha)


Yang lain tu aku tak berapa minat nak tukar sebab tak tahu sangat pasal barang motor yang lain. Masalahnya Cuma duit. Hehe. Kalau ada duit mesti dah jalan lama da. Satu benda lagi kena fikir, ayah aku kadang2 naik motor aku juga. Sebab masa cuti sekolah ni aku jarang naik motor so, ayah aku naik la motor aku pergi kerja. Huhu.

Sejak kebelakangan ni aku dah cuba amalkan pemakanan yang sihat kepada DF (Dashing Fantasy) aku. Aku dah bagi dia makan minyak caltex ron97 kalau tak silap aku la. Hos warna merah tu. Minyak cylinder pun aku pakai yang mahal punya sekarang sebab aku jenis bawa motor jalan jauh. Aku pakai Total pe ntah harga rm20++ la. Memang la tak mahal macam korang pakai. Tapi bagi aku dah mahal la tu dari minyak cylinder rm15 yang aku selalu pakai dulu. Aku selalu basuh motor sebab aku nak check kat mana2 tempat ada masalah. Sebab aku tak mau tengok DF aku sakit. Kesian kat dia nanti. Bila dia merajuk nanti habis meragam dia. Orang kata motor model aku ni memang manja. Macam2 tak boleh miss

care. Nanti dia meragam kena g overhaul terus. Nak overhaul bukan murah. Beribu juga duit nanti melayang. Nak kena g YAMAHA punya servis station lagi. Ntah la. Motor mengada kena la layan juga. Sebab dia kasi kita performence yang bagus. 160++ km/j. Huhu. Nak laju sangat pun tak boleh, barai kunk. Sparepart motor aku pun agak mahal. Susah nak dapat harga murah.


Nak cerita satu lagi benda. Aku nak masuk konvoi tapi aku tak maw konvoi. Aku just nak baju je. Abang yang uruskan tu dia cakap kena ikut sekali konvoi sebab goodies semua tu tak boleh pas kat orang lain. Sebab dia daftar macam mana ntah. Dia maybe nak tengok pengenalan kita apa semua. Huhuhu. Ape la susah sangat ni. Adehhh! Baju yamaha taw. Sebab yamaha yang buat konvoi ni. Diorang siap minta no. IC, No. Plat motor, tarikh tamat tempoh lesen. Ntah nape la dia minta benda2 ni. Maybe protokol untuk join konvoi kot. Haha. Ntah la. Merepek ja.

Tu je la aku nak cerita. Tamatlah cerita bosan dan mengarut aku ni.

Assalamualaikum. Jazakallahuqairankasiran.

Thursday, November 18, 2010

Cerita Qurban


17 November 2010, 11.06PM

Assalamualaikum, apa khabar semua. Aku memang tengah panas gila ni. Panas sangat2. Herghh! Awek buat hal je. Malas betul nak layan. Aku tak tahu la kenapa dia jadi macam ni. Jenuh nak tegur banyak kali baru la nak sedar. Tapi apa pun aku tetap sayangkan dia. Huhu. Macam bodoh gila. Jiwa besi karat. Huk3. Sayang Happy Anniversery yang ke-1 tahun 1 bulan. Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin. Woah, vouge gitu!
Kali ni aku nak cerita pasal.. erm. Pasal apa ye? Jeng3! Mesti la pasal hari raya. Hari ni semua umat Islam menyambut Hari Raya Aildil Adha. Sama juga la kepada aku. Aku mulakan hari aku ni dengan acara membuka mata. Memang pedih mata aku bila nak buka. Yela, semalam tidur lewat. Bukan apa semalam ‘tolong’ sengkang mata tengok tb. Haha. Macam2 cerita ada semalam. Mula2 tengok drama ASMARA. Perghh, episod kali ni sedih + romantik. Yela, zalia kena langgar kereta lepas tu semua orang salahkan asmara. Padahal, asmara paling ambil berat pasal zalia. Hergh! Best la cerita tu, korang patut tengok. Kalau korang miss any episode korang ley masuk wap TV3 masuk slot lestary. Lepas cerita asmara tu aku tengok BANG BANG BOOM. Cerita ni best juga la. Aku suka slot 1 Malaysia tu. Sedih taw + terharu diorang buat pasal slot tu. Diorang buat kisah dimana seorang gadis yang serabai macam tak terurus dirinya tengah cari orang untuk menukarkan karipap sebakul yang dibawanya untuk digantikan dengan sepasang kasut sekolah. Sedih taw. Dia jalan kat area bus stop lepas tu cakap ‘kak, karipap kak? Saya tak jual kak, Cuma akak belikan saya sepasang kasut sekolah je, saya bagi kat akak sebakul karipap ni’ tapi ramai tak mampu nak belikan kasut kat dia, Cuma diorang mampu untuk beli saja karipap tu. Lepas tu, ada la beberapa hamba Allah ni, mereka bincang dan ‘cutter’ duit sorang sikit untuk belikan kasut untuk adik ni. Akhirnya depa belikan kasut sepasang kat kedai JUKEBOX. Lepas tu, diorang yang tolong cutter duit tadi tolong budak karipap ni belikan kasut semua dapat duit dari BANG2 BOOM sorang rm50 or RM100. Entah la, tak nampak sangat nilai duit tu. Tapi nilai budi pekerti tu yang buatkan aku salute diorang. Kita sebagai 1 Malaysia kena la galas tanggungjawab sebagai manusia yang mempunyai nilai perikemanusiaan yang tinggi. Ok? Lepas cerita tu, aku tengok pula cerita SUPERNATURAL. Aku pun tak berapa paham cerita ni sangat sebab episod dia tunggang-langgang aku tengok. Tapi best la.

Sampai pukul 12 juga la aku menonton tv3. Agak2 bateri fon aku penuh, aku terus la g ruang tidur aku. Aku harap dapat la tidur lena. Tapi sebaliknya pula. Nyamuk menyerang aku dari semua arah. Huhu. Pedih gila dia gigit hisap darah aku. Even adik aku dah pasang ubat nyamuk. Tapi nyamuk2 urban sekarang ni tak lut sangat dengan ubat nyamuk cap FUMAKILLA yang Tok aku beli dari dulu lagi. Huhu. Lepas tu ada mesej masuk, tengok2 rupanya Honey aku yang hantar. Tiba2 ja dia reply dari pukul 9 malam tadi dia tak reply. Dia cakap dia busy tolong mak dia ‘kacau ayam’. Haha. Aku melawak dengan dia. Aku cakap buat apa la pergi kacau ayam tu, biar la dia tidur kat reban* lawak bodoh . haha. Lawak bodoh aku tu dibalas dengan ayat siyes ‘ kacau gulai ayam la’. Lepas tu kami mesej sampai melarat ke pukul 2 pagi. Aku yang mengantuk sangat terus cakap yang aku nak end mesej ni. Dia ok je. Sebab dia lagi letih dari aku. Haha. Mana taknya. Macam2 kerja dia dah buat. Esok paginya, aku bangun pagi2 dengan sikap malas sangat2 aku bangun terus pergi mandi. Mandi pun kejap je. Biasa la aku. Haha. Aku terus ambil baju Melayu aku dalam beg. Tanpa diseterika aku terus sarungkan ke badan aku. Pergh! Dengan hati kering aku pakai je walaupun baju aku tu retak seribu walau dilihat dengan mata kasar. Lepas tu, aku ke dapur la g makan nasi goreng yang kebiasaan tok aku goreng subuh2 lagi. Masa aku makan tu nasi goreng tu dah sejuk la. Nasi goreng aku makan tu, tiap2 kali aku makan je mesti sama. Tak pernah berubah. Siapa pun ta complaint sebab tok yang buat. Pak Tih aku ada kata kalau nak solat sunat Aidil Adha ni kat masjid Bukit Tembaga kena g awal sikit sebab nanti penuh sampai tak cukup ruang. Kami sekeluarga pun pergi awal la. Lepas solat apa semua, kami sekeluarga pergi kubur bacakan Yaasin kat arwah TokWan aku. Lepas tu kubur Pak Long aku pula. Kat kubur PakLong aku tu Cuma bacakan 3 Qul jela. Hehe. Lupa nak cerita. Aku pakai inai malam semalam. Haha. Oren terang taw. Huhu. Darah aku elok sebab tu warna dia cantik. Aku pakaikan kat 3 jari je. Nampak macam baru lepas kahwin je. Dengan jambang aku + inai dijari nampak sangat aku ni da dewasa yang baru lepas kahwin. Huhu. *galak. Lepas habis melawat kubur, aku balik rumah je. Duduk terperap kat rumah je, aku malas nak g raya mana pun walaupun ibu aku ajak ikut dia g raya. Lepas tu, ayah aku pula ajak g tengok korban, lagi la aku malas. Baik aku dok rumah ja tengok tb lagi best. Tapi memang best pun, ada drama best tajuk ‘sabar’. Pergh, cerita pasal kedai kain yang tuan kedainya jenis ambil semua tempahan dari semua pelanggan even tempahan tu luar dari kemampuan dia. Sampai beratus2 tempahan dia kena siapkan. Ada sampai hilangkan kain pelanggan sebab banyak sangat tempahan lain untuk disiapkan. Banyak pekerja bertukar ganti sebab buat kerja tak bersungguh2. Akhir sekali ada bangla ni dia memang buat kerja sepantas kilat + kerja lengkap sempurna. Haha. Pelakon2 dalam cerita ni semua Hot2 gitu_ Abby Abadi, Lokman Hakim, Juliana Evan, Remy Ishak and ada la beberapa lagi stars la.
Then, lepas agak2 dah habis cerita tu, cousin aku datang la chill kat rumah tok aku. Dia lepak sampai petang kot. Maksu aku masak nasi briyani. Haha. Tedap la jugak. Aku kasi 4 ½ bintang kat masakan dia. Huhu. Maksu aku tengah pening kepala nak pasang broadband or wireless. Aku cakap kat dia pasang la wireless. Senang sikit kalau aku balik nanti aku cuma bawa lappy je pastu on9. Kalau pasang BB susah la. Nanti maksu aku je boleh pakai. Haha. Macam tu pun ada. Aku cakap kat maksu aku kata beli pelan paling murah pun takpa. Maksu bukan main sangat internet2 ni. Harap kami balik je pun baru nak main betul2.

Petang tu, pukul 6 kami dah nak balik SP. Huhu. Ayah aku ada operasi malam ni. So, dia kena balik awal la. Esok pula dia ada meeting dengan Datuk K (yela, mesti la Datuk K yang suami Dato Siti tu. Adess). Dengar kata ayah aku nak minta sumbangan pe ntah untuk pejabat dia la. Aku tak tahu la apa kena mengena dengan Datuk K pasal urusan kerja ayah aku (ayah aku kerja agensi anti-dadah kebangsaan). Malam ni pula aku tengah tulis blog ni. Tapi ntah la bila nak post. Tapi masa korang dah baca blog ni, memang aku dah post la. Haha. Tadi aku on9 kejap dekat nasi kandar Nasmir. Haha, makan roti canai + teh tarik + current= rm3 je. Ok la tu. Lepas tu, sebelum odw balik rumah, aku pergi 7E kejap beli topup. Huhu. Then balik rumah la, masa buka pintu pagar tadi pula, jari kelinking aku terkapit kat selak pintu pagar. Pedih tak tertahan. Haha, ada la lebam sikit. And now aku dok atas katil nak ‘end’kan diari aku ni yang tamat pada 1.06AM.

Assalamualaikum, Jazakallahhuqairankasiran

Wednesday, November 17, 2010

Penat Tu Mainan Minda je kan..?

16 November 2010, 12:13AM

Asalamualaikum , apa khabar readers blog aku ni. Huhu. Harap engkau orang semua sihat2 belaka. Dah lama juga aku tak update blog aku ni. Berhabuk juga la. Huhu. Sorry la lambat update new entri. Aku baru beli ja ink microsoftword ni. Hari tu aku dok taip2 tetiba jer habis. Hmm. Sekarang ni aku dah tak pening2 kepala lagi fikir pasal sekolah. Yela, cuti sekolah penggal akhir dah mula. Hehe. Waktu exam berapa kali dah aku tak mai. Lantak la. Tak larat aku dok kat sekolah yang membushankan tu. Asyik termenung je. Agak seronok la bagi aku bila tiba waktu cuti ni. Seronok sangat. Yela, boleh lepak dengan kawan2 kat Penang tu. Woi, buchoit la! Mai la Sungai Petani lak! Aku jer dok p Penang. Manyak cantik. Barai la motor aku dok ulang- alik g Penang. Huhu. Weyh, aku tak tahu lagi nak cakap camna kat parents aku supaya bagi aku g Penang naik motor. Sebelum ni aku dok g Penang secara Illegally je without my parents permission. Aku sebenarnya takut juga dok g Penang selalu ni. Takut jadi apa2 kat sana sure parents aku bengang gila dengan aku. Huh =_= ‘’.. tolonglah. Hope sangat2 diorang restukan pemergianku. *woah! Ayat memang power!

Ermm, kali ni aku nak cerita pasal ape ye. Agak kebuntuan la tak tahu sangat nak cerita pasal apa. Sebenarnya ada banyak nak cerita tapi ape yang patut aku cerita ye? (* 3 jam kemudian).. .... .... .. .. . aku nak cerita pasal suatu hari yang aku amat sibok sangat. Perghh, memang sibuk. Memang sibuk sangat2. Sibuk gila2. Gila pun tak sibuk macam ni. Ok2, aku bagitahu dulu perancangan aku pada hari tu taw (13 November 2010).

Jadual aku hari tu.

Pergi Laguna Merbok mencari tempat jamuan kelas aku

Hantar kawan aku pergi central square (dia nak jumpa member dia)

Pergi rumah Din tunggu dia bagi barang dekat kawan dia

Pergi rumah kawan aku nak tengok dorang spray coverset motor

Pergi Jeti Laguna ambil duit pergi beli barang

Pergi balik kat tempat diorang spray coverset motor tu

Balik rumah mandi + rehat kejap

Pergi rumah Syamil tunggu dia bersiap

Pergi berkumpul kat Stesen Minyak Mobil tunggu Din

Pergi jamuan BBQ kelas aku

Ambil kawan aku kat Central Square

Balik rumah aku kemas barang2 dia

Pergi hantar kawan aku balik Penang

Balik Sungai Petani balik.

Pergi Tesco dengan family.

Lepas tu PENGSAN sampai esok pagi.

Huh =.=, walaupun naik motor tapi still memenatkan. Jarak semua tempat yang aku pergi tu memang jauh gila. Minyak motor hari tu aku dah guna_ 3 + 3 + 4 + 4 =?.. jerih wooooo!

Tu ja nak cerita pun.. haha!

Salam

New Becomes New

11 November 2010, 12.11 PM

Keadaan aku semakin tak seronok di sini. Terkadang- kala aku fikir memang aku tak pernah minta jadi macam ni dan aku tak inginkan langsung. Tapi kenapa jadi kat aku juga. Kenapa bukan kat orang lain? Tetapi aku juga orangnya. Bosan gila2 sangat kat sekolah baru ni. Dalam kelas lagi la bosan. Jawab exam je. Ada kawan2 laki pun aku tak pandai nak bergaul mesra dengan depa. Yela, nak sembang pasal apa sangat. So, dalam kelas aku cuma duduk diam je kat kerusi kat tempat aku. Sambil aku tengok telatah budak2 kelas aku. Memang seronok kawan dengan depa ni kalau aku betul2 rapat dengan depa. Macam hidup aku kat Penang suatu ketika dulu. Memang seronok tak terkata la. Dengan kawan2 yang happening.

Aku kali ni nak cerita about sekolah baru aku_SM Bandar Sungai Petani. Hari first aku kat sekolah tu aku datang dengan motor aku la masa hujan. Tak la lebat sangat. Boleh2 la. Aku nak cari tempat letak motor pun tak taw hari awal aku pergi sekolah tu. Tengok2 ada sebiji motor budak sekolah tu lalu. Aku pun ikut la belakang dia. Ouh rupa2nya tempat letak motor kat tepi sekolah je. Aku ni jer N sangat sampai tak tahu cari. Aku belajar kat kelas 4 Science 2. Actually, aku dapat kelas 4 Science 1. Tapi cikgu PK HEM tu silap bawa aku masuk kelas. Tapi tak pela. Aku rasa kelas 4SC2 lagi seronok dari 4SC1.

Sebab dengan multiculture yang ada dalam kelas aku tu yang membuatkan kelas tu best. Semua happening. Tak da la perempuan rempang2 dalam kelas aku tu. Semuanya baik. Lelaki lagi la baik, happening je dorang sambut kedatangan aku. Yang penting kawan laki ramai. Baru seronok.

Tapi budak lelaki yang paling rapat dengan aku awal2 tu nama dia Kugan. Dia budak India yang supporting. Dia bawa aku ronda2 satu sekolah masa tu. Seronok sangat ada kawan yang macam tu. Siap bawa aku jalan2 ronda SP pula tu. Korang ada? :P lepas tu aku dapat lagi 3 orang kawan baik juga la dengan aku_Syarifudin, Syamil & Rusydudin. Layan gila la depa ni. Ajak aku pergi merata juga la. Haha. Quite suppurting la. Best. Hari tu dorang bawa aku g Jom Heboh kat Batu Kawan. Haha. Style siot. Aku baru je kenal dua orang kawan perempuan. Sebenarnya, bukan kenal pun. Just tegur macam tu je_ Anis & Ayu. Aku dengar kata ramai budak kelas aku ni active blogging. So, aku tak da la masalah untuk aku nak menjayakan blog aku yang tak seberapa ni. Haha.

Blog bodoh je orang panggil kat blog aku ni. Kasi menyampah je. Aku bukan tak nak letak gambar dalam entri- entri aku ni. Susah la nak letak. Dia kena buat apa ntah. Dia kalau upload mesti dok atas sekali. Pastu aku kena tarik pergi kat area yang aku nak. Malas la buat kerja macam tu. Menyampah je. Banyak kerja pula kena buat. So, memang la agak boring mendengar blog aku ni. Lagi pun orang baru nak bertatih. Kena la mula slow dari bawah. Tapi agak jeles la tengok satu blog ni follower nak dekat 6000 orang. Gila ke apa.

Berbalik kepada cerita aku tadi. Sekolah aku ni agak besar la. Ada dewan tertutup satu, ada block bengkel, ada block makmal & ada block kelas-kelas. Sejak hari pertama aku pergi sekolah tu, aku tak pernah jejakkan kaki kat kantin lagi. Dengar kata kawan2 aku, kantin tu_ 1. Sesak 2. Makanan tak sedap 3. Semua penjual tu lelaki. Jadi aku ambil keputusan tak pergi la kat kantin tu. Alaa, macam aku tak biasa. Memang selalu aku tak pergi rehat juga dulu kat sekolah lama. Dalam sekolah tu aku dengar ada cikgu disiplin yang garang sangat2_mrs.goh. Tak tahu la. Sebab aku bukan pernah tengok perangai mrs.goh tu macam mana lagi. Tapi aku dengar cerita la kan. Kalau waktu exam masa tu dia jaga kelas, siapa nak g tandas. Dia check habis satu badan, dari rambut sampai dalam kasut. Huhu. Seperti duduk dalam perjara dibuatnya. Aku dengar juga peraturan sekolah ni ketat. Macam2 tak boleh buat. Tapi tak pe la, aku tengok ramai budak kat situ buat tak tahu je. Rilex je diorang simpan rabut panjang, bawa handphone, dye rambut & etc. Huuhu, aku dengar pula semalam ada orang toreh kereta cikgu disiplin. Cousin aku la cerita. Waktu aku balik sekolah semalam, ada orang lempar mercun kat cikgu cikgu disiplin sesi petang. Perghh, dasyat sekolah ni.

Tapi aku kena la juga jaga diri. Sekolah ni budak laki cukup jaga GF dorang. Sampai rapat sikit pun aku dengar kena pukul, angkat geng semua. Tak tahu la siapa kan. Tapi memang tak patut la. Sebab aku selalu ingat nasihat ayah aku pernah bagi dulu. Lelaki yang gaduh pasal perempuan ni lelaki paling bodoh dalam dunia. Ya, bagi aku memang bodoh sebab macam la tak da perempuan lain yang lagi elok. Terima jela kalau perempuan tu nak lelaki lain. Tak kan kita nak paksa perempuan tu sukakan kita. Perempuan tu ada hak. Dah kita tak layan dia, dia cari la laki lain yang boleh layan dia. Aku dulu pun pernah pukul orang pasal perempuan. Tapi itu aku mengaku sangat2 memang tak patut aku gaduh pasal perempuan yang tak cantik langsung pun bagi aku.
Masuk balik landasan cerita aku tadi, aku harap tahun depan kawan baru kelas aku ni dapat jadi kawan yang rapat untuk aku. Rapat dengan aku taw. Haha. Aku ni happening dan agak gila2 juga. Maybe aku baru lagi, so, aku tak show true color pasal aku lagi. Haha, kenal la aku ye. Aku tak la handsome or baik sangat. Terkadang kali tu ada la jahatnya.
Sampai setakat ni jela coretan aku pasal kisah aku di sekolah baru ni. Sehingga bertemu lagi di coretan seterusnya.
Jazakallahuqairankasiran
Assalamualaikum ^^

Wednesday, November 10, 2010

Gila Boshan! Mengapa Begini...

Aku agak kebosanan. Hari ni aku tak pergi sekolah. Aku malas sangat nak pergi sebab memang membosankan. Tambah2 minggu exam ni. Dah la kat sekolah baru lepas tu minggu exam lak tu. Kawan2 pun aku tak sempat nak berkenalan sangat. So, korang faham la kan macam mana aku rasa. Rasa macam sial sangat hidup ni. Tapi apa pun aku kena teruskan demi kebaikkan aku. Kalau aku pergi sekolah, aku just pergi untuk jawab exam. Lepas tu jawab lagi exam. Lepas tu balik. Macam tu la rutin harian aku kat sekolah baru ni. Lagipun exam tu aku tak prepair apa2 pun. Aku jawab kertas exam cuma jawab apa soalan aku taw ja. Lepas aku dah habis jawab soalan yang aku taw, aku termenung la untuk tunggu masa habis. Dalam hati aku selalu terfikir dan berharap agar aku ada dengan kawan2 aku yang kat Penang tu. Happening ever after la kalau masa exam ni. Nak tiru pun rasa senang sangat. Miss you guys kat Penang tu. Love you! Kalau aku rajin nanti aku datang Penang lagi. Korang kena belanja aku makan la. Haha. Jahat betul. Mesti dalam hati depa tak minta aku datang kalau aku suruh depa belanja. Untuk duncan_really miss vegetarian foods.. farhan M_ miss kayuh basikal kat bukit manggis.. amirul I_miss buat benda jahat sama2, huhu. Anas_ really miss gaduh dengan hg. Syahimi_ really miss melawak gila2 dengan hg..

Hari ni aku nak cerita about my long distant journey with my motorcycle. Ceyh, ayat start tak leyh blah. Aku first sekali nak cerita journey aku ke Penang seorang diri bertemankan kapcai 135lc aku.. aku bertolak dari rumah sekitar pukul 8.30 pagi. Sebelum aku nak pergi tu, aku hantar mesej kat kawan aku- Farhan Manan. Aku tulis kat dia, aku nak pergi Penang senyap2. Dia kata mai la, dia tunggu aku. Lepas tu aku terus la mandi cepat2. Aku cakap kat ibu aku kata kawan2 kat SP ajak keluar pergi jalan2. Padahal aku nak g Penang sorang2 aku. Ibu aku suruh sarapan dulu, aku cuma makan ayam KFC seketul baki aku beli dengan adik aku semalam + air masak. Lepas tu aku yang cuma berbekal baju sweater, tshirt dan jean serta duit rm30 je aku bawa untuk pergi Penang tu. Aku keluar SP ikut tol SP selatan, keadaan seronok + takut menyelubungi diri aku. Tapi aku sentiasa ingat Allah dan aku seringkali membaca ayat Kursi supaya minta diri aku dilindungi dari apa2 kejadian yang tak diingini. Aku bawa kat highway memang agak laju 150kmj. Tu jer motor aku boleh pergi pun. Memang cepat la aku sampai dekat jambatan Pulau Pinang tu, tak sampai 45 minit aku dah ada kat Jambatan. Lepas tu aku hantar mesej kat Farhan kata aku dah sampai kat Jambatan. Lepas tu kat Jambatan pun aku bawa laju juga, sebab orang lain pun bawa laju lagi dari aku. Maybe dorang dah biasa kot, aku ni baru 1st time bawa motor naik gi Penang. Agak janggal juga la bagi aku, tapi aku buat biasa da la. Apa yang susah, bawa motor ingat Allah gerenti Allah pelihara_pesanan ibu yang selalu aku amalkan. Percaya kepada Allah. Lepas keluar jambatan aku ikut jalan tepi laut jela, pastu lalu kat Bukit Jambul then naik Bukit Baru. Alaa, semuanya pantas la. Tup-tup aku dah sampai kat Balik Pulau da. Punya la sekejap, aku sampai dalam sekitar pukul 9.50 macam tu la. Sampai2 tu aku terus pergi CA (sebuah kedai cafe cyber yang selalu geng2 aku pergi, tauke kedai tu pun geng kami juga) sebab Farhan tunggu aku kat situ, bila masuk mata aku terus cari depa, tengok2 Farhan Fauzi dengan Farhan Manan ada kat situ sekali. Aku pergi la shake2 hand dengan depa. Kawan lama tak jumpa la katakan. Lepas tu Farhan M ajak pergi rumah Duncan, tengok2 dia tak da kat rumah. Tak pe la, Farhan pun tinggal la motor dia kat rumah Duncan. Then, Farhan bawa motor aku bawa aku pergi sekolah_actually aku nak ambil salinan photostat slip PMR aku kat PK pentadbiran sekolah lama aku_SMK St. George B.P. Sampai2 je kat sekolah tengok2 kawan2 kelas aku tahun lepas (family 3M) ada kat kelas mana ntah, aku tengok dorang macam ada kerja ja. Tapi aku terus g pejabat dulu nak jumpa PK untuk minta slip tu, dah habis urus apa semua aku pergi la jumpa kawan2 aku tadi kat kelas tu. Ada Anas, Husna, Izzati, Amirah & Miss Tan Lian Hua. Diorang tengah buat presentation untuk bertanding nanti untuk kelab Pelancongan & Usahawan Muda. Aku kat sekolah St.George ni aku kelab ni la. Aku orang lama kot kelab ni. Aku, Farhan M dengan Haiqal la team asal kelab ni, kami masuk dari form 1 lagi, lepas tu masa form 2 ramai la pula dak kelas aku masuk kelab ni. Banyak kenangan manis dan pahit aku kat sekolah St.George ni. Tapi tu lain kali la aku cerita eyh. Aku sembang2 kejap dengan kawan2 aku dalam kelas tu, lepas tu Duncan call Farhan. Dia tak pecaya aku mai Balik Pulau. Lepas tu kami berdua terus la pergi rumah dia. Haha, Duncan macam tak percaya pun ada. Tapi ngak apa, dia kena percaya juga. Dia bawa kami g makan vegetarian, sedapnye. Lama aku tak makan lauk vegetarian. Nyum2, u guys should try vegetarian dishes. Sedap and halal ok. Kalau ragu2 jangan makan. Duncan just tapau je makanan tu, kami g makan kat rumah Farhan. Rumah dia tak ada orang pun, parents dia g kerja kot. Lepas makan tu, kami g rumah Duncan. Kami plan nak pergi gurney drive. Lepak2 kat situ, kami ajak la Anas. Kami ikut jalan Bukit Telok Bahang.

9 November 2010, 2.40PM














Agak seronok laa. Awal tu kami plan nak g Hutan Rimba Telok Bahang ja, g mandi2. Saja la g jauh sikit sampai padang kota baru. Lepak2 makan angin jap + membosankan. Kami meneruskan perjalanan ke QBM. Arghhhh, duit tak de banyak, lagipun nak wat pe kat QBM, then, Farhan ajak minum kat McD. Haha. Refill. Hidup kena ekonomi la sikit. Masa nak balik tu aku terserempak la dengan kawan2 lama kat Balik Pulau tu, woah, lagi la aku best. Tapi kami just sempat salam tangan camtu jela, next time aku mai lagi la ok. Sebelum nak balik tu aku pergi tengok motor syafaiz jap. Perghh, cantik! Kami terus balik pergi Balik Pulau. Haha. Ikut jalan Bukit Lama.


Kami telah round island. Perghh. Dalam masa yang singkat tu. Kami terus pergi rumah kawan kami yang sorang lagi ni. Dia agak gila2 juga la, Syahimi nama dia. Dia belanja kami makan kot. Perghh, maybe 1st time kot dia buat camtu. Belanja kami makan dengan minum kat tepi library. Walaupun murah, tapi sedap kot. Ta penah cuba g la try. Sedap wooo. Kat kedai makan tu, ada la adegan lawak gila nak pecah perut aku dibuatnya. Haha. Anas dengan Syahimi cakap sal politik. Macam ngan pe lagi. Da la ada pacek tu, orang kuat Pas kot. Dok on9 dengan netbook dia yang ada lambang bendera Pas yang agak besar. Haha. Dah la masa tu sehari sebelum pilihan raya kat Kelantan dengan Batu Sapi. Haha. Memang kelakar gila sembang dengan depa ni. After that, kita orang pergi la plak ronda2 kat bendang. Banyak benda diorang cerita kat aku. Hmm, seronok. Dah nak dekat 4.30 dah, so, its time for me untuk berambus dari Balik Pulau. Haha. Aku pun balik la ikot jalan aku mai tadi. Aku doa sangat jangan la hujan. Huhu. Alahamdulillah tak hujan sampai aku balik SP. Sekian la cerita yang agak membosankan ni.

Kawan2 yang ada kat Penang tu, nanti aku mai lagi ok. InsyaAllah kalau dipanjangkan umur, ada duit sikit aku mai la. Haha. Tambahan lagi, bulan November ni bulan speacial untuk honey2 bucuk aku! Huhu.. nak belanja dia. Haha!

Assalamualaikum

Jazakallahuqairankasiran.

Sunday, November 7, 2010

Sayang Saya Tak?

7 November 2010

Mood: biasa2 saja la.. bosan juga sebab baru pindah kan.. aktiviti pun tak tahu sangat nak buat apa petang2, nasib aku ada motor, boleh juga aku keluar petang2.. hidup aku kat Sungai Petani ni tak berubah apa2 pun.. still sama ja macam kat Jitra.. tak tahu la apa yang bezanya nanti bila lama2 aku dok kat sini.. maybe lagi seronok.. kat sekolah pula, hmm.. best la ada kawan2 baru yang happening.. aku baru rapat dengan 4 orang kawan kelas aku je_SYARIFUDIN, SYAMIL, RUSYDUDIN & KUGAN.. depa sangat baik dengan aku.. rajin juga aku lepak + sembang2 dengan depa.. yang classmate lain2 tu aku tak taw la.. maybe aku baru lagi.. dalam proses nak kenal.. hope diorang boleh jadi kawan yang baik untuk aku.. yang boleh bimbing aku.. harap2 sangat.. InsyaAllah

Aku nak mulakan coretan aku ni dengan cerita hari aku nak pindah.. masa hari aku nak pindah tu. Ada ramai la juga kawan yang datang. Siapa yang datang tu aku ucapkan terima kasih. Jasamu dikenang ye. Terutamanya kepada member2 yang selalu hangout dengan aku la_aidil, arif, hafiz, danish.. yang lain tu_farhan, fakrul, nadiah, faezah, edrina, azween, najwa & farhana.. kalau aku terlupa tu jangan la marah.. mungkin aku tak ingat.. sorry ye.. pagi aku pindah tu, aku pergi jogging dengan kawan2 aku kat tasek.. actually kami bukan pergi jogging pun, just jalan je.. pada masa yang sama, kat tasek tu orang buat pertandingan memancing.. best juga sambil jalan sambil tengok orang memancing, tak sangka juga la masa kami lalu je ada orang tu terus snatch sekor ikan.. perghhh.. ikan patin tu.. best juga kami g jogging tu, hari last dapat juga dengan kawan2 aku pagi2 tu.. lepas penat jalan kat tasek tu kami lapar la pula, kami g cari kedai makan la, kami g la kat gerai kat area tanah merah depan pejabat AADK tu.. ada la sikit aku nak cerita kat kedai makan tu, aku pergi la order roti canai kat brader ni, aku cakap la nak roti canai double, lepas tu dia tanya dok meja mana, aku cakap la dok meja sebelah sana.. dia kata jauh sangat, dok dekat sikit.. dah la buat kalut pe ntah, tak mesra pelanggan langsung, ingat roti dia sedap sangat ka, dah la kerja sowang2 dia, bodoh betul, dia la nak tebar, dia la nak goreng, dia la nak hantar kat meja.. macam ngan ape lagi.. aku rasa dia tu tamak kot.. maybe masa kat sekolah dulu dia tak pernah dengar peribahasa ni kot; orang tamak selalu rugi.. aku rasa dia kalau dia tak ambil pekerja untuk tolong dia.. dia rugi banyak kot.. kalau dia lambat orang blah je.. dia la rugi.. bodoh punya penjual roti canai.. untuk disambungkan cerita, aku tak kisah la, kalau dia lambat aku nak blah ja.. kawan aku yang order nasi lemak pun sama juga, peniaga nasi lemak tu sama je dengan penjual roti canai tu, dia pun jenis pulun sorang2 dia ja.. dia la nak tekap nasi, dia la nak letak kuah, dia la nak goreng telur, dia la nak hantar kat pelanggan.. punya pasal kat depa la, perangai camtu memang tak patut ada sebagai seorang peniaga.. dah la buat kalu teruk.. macam dengan hawaq lagi.. aku dengan kawan aku sempat minum air je, masa aku nak bayar air tu, brader tu tempit dari kedai dia ‘sorry bang roti tak sempat nak buat’.. aku buat muka tak taw jela.. pastu kami blah la cari kedai makan lain.. kawan aku ni bawa la kami g tempat makan yang speacial... dia bawa kami g makan kat area tanah merah juga, kat warung nasi lemak tepi jalan.. kedai tu memang speacial sangat sebab dia open, tak da bumbung cuma ada kerusi meja dengan lauk pauk nasi lemak + tempat jual air.. perghhh!!! Tempat tu memang awesome sangat2.. korang patut cuba makan kat tempat macam tu, best je.. nasi lemak dia lauk murah2 je.. haha, cepat pun cepat sebab layan diri servise.. sedapnye..... haha, terliur aku.. lepas makan2 tu, kami each other ucap terima kasih and goodbye la.. diorang cakap nak mai rumah aku nanti.. huhu, hati aku tak berharap sangat depa dapat mai.. lepas tu aku terus pergi rumah aidil, aku tengok ada motor ariff dengan danish dah kat rumah aidil, aku ingatkan diorang baru balik latihan lesen motor.. tapi sangkaan aku salah.. hehe, diorang maybe nak mai rumah aku kot.. tapi tak tahu la niat depa nak g mana sebenarnya.. lepas tu diorang ajak pergi sekolah tengok not habis buat kerja acc dia.. masa nak pergi tu, ibu aku call kata lori dah sampai, masa tu baru jer pukul 10pagi.. ibu aku kata nak pindah pukul 12.. macam ngan pe lagi.. tapi tak pela, aku cepat2 la pergi sekolah.. hrmm, lepas sampai2 ja rumah aku, tengok2 depa dah angkat barang2 dah.. pakcik aku marah aku la, dia kata ‘hampa tak mai pindah ka!! Hampa nak duk sini lagi!’ lepas tu aku turun2 motor terus la aku masuk bilik aku angkat barang2 dalam bilik aku semua bawa keluar.. ceyh, semua buat teruk pe.. macam taek+yon lagi! Lepas berhempas pulas memerah keringat aku, aku bawa kawan2 aku pergi makan kat rumah jiran aku.. actually diorang masak untuk buat penghargaan untuk kami sekeluarga.. kami sekeluarga ucap terima kasih kepada Macek Ani sekeluarga ye! Sedap lauk pauk macek masak tu, sorry saya tak makan masakan macek tu, kenyang dek nasi lemak yang aku makan tadi.. lepas tu, aku balik rumah kejap tunggu budak perempuan dak kelas aku mai.. depa saja nak mai tengok aku pindah.. thanks kepada nadiah & najwa D yang tolong ibu aku sapu sampah rumah ye.. ^_^ suka! Agak lama juga la nak proses nak pindah tu, aku kena duk rumah tunggu lori untuk trip kedua pula sebab barang banyak sangat, tapi tak pela.. at least aku bolah duduk dengan kawan2 aku.. thanks ya.. banyak yang korang tolong, yang tolong tengok pun tak pe.. yang tolong buat ramai pun ‘tak pe’.. then, aku dengan family aku pun bertolak la ke Sungai Petani, menuju ke rumah baru kami (rumah sewa juga).. sebelum bertolak tu, ada sesi bersalaman antara aku dengan kawan2 aku dan jiran2 aku.. family aku pelawa jiran2 yang ada kat situ datang rumah kat SP.. singgah2 makan ke, kawan2 aku pun mai la kalau rajin.. haha, aku actually no sad-feeling la sebab dah selalu sangat pindah.. ehh, lantak la! Gua angkat itu kerusi hempuk palelu maw ka..

Alhamdullilah, syukurlah kami pindah sebab elok2 je kami pindah Jitra banjir teruk.. teruk daripada 5 tahun dulu.. rumah yang kami duduk dulu tu aku dengar air naik sampai paras pinggang.. Allah pelihara kami sekeluarga, syukur Alhamdullillah.. kalau kami tak pindah tak tahu la macam mana.. cuba la korang bayangkan.. ayah aku dah start kerja kat SP dah lama juga, lepas tu kami 4 beranak kat rumah jer kat rumah, air banjir naik pukul 2 pagi, bayangkan la kalau kami tak pindah.. bersyukur sangat2!! Thank you ALLAH! Thank you ibu!!

Ada sebab aku berterima kasih kat ibu aku, sebab Allah pelihara kami sekeluarga sebab dia.. aku tahu.. aku dapat rasa..

Setakat ni jela coretan aku kali ni.. sehingga ketemu lagi ya! Aku nak tulis about kawan2 aku kat SP pula lepas entri ni.. tunggu nanti ye!

ASSALAMUALAIKUM!

JAZAKALLAHUQAIRUKASIRAN

Thursday, October 28, 2010

strong but not strong enough?

28-okt-2010

mood: sakit tekak laa.. perit la bila nak makan.. semalam aku pergi hospital nak check.. dokter kata tonsel aku bengkak + merah.. dokter tu bagi aku ubat2 yang boleh sembuhkan aku.. dokter tu kasi banyak ubat juga la; EXPECTORANT DIPHENHYDRAMINE, PARACETAMOL 250MG, AMOXYCILLIN 250MG, CHLORPHENIRAMINE MALEATE 4MG..

ubat2 ni aku kena makan bagi habis la.. kalau aku nak betul2 sembuh.. tapi sekarang pun aku dah rasa sakit aku ni dah kebah2 sikit dari 2 hari lepas... aku pergi hospital pun malam semalam.. kejap je aku rasa dah makin kebah sakit aku ni.. padahal baru ja makan ubat.. patut ke aku makan ubat ni sampai habis seperti mana dokter suruh aku buat?.. ataupun aku buat tak tahu ja.. ermm, bila aku fikirkan balik, aku ni cuma budak 16 tahun, berbanding dokter tu yang dah ada sijil PERDOKTORAN, aku rasa memang patut aku dengar cakap dia..
serentetan dengan itu, aku minta dokter tu bagi surat MC kat aku sebab aku tak maw pergi sekolah hari ni.. tambah pula, hari ni ada exam english.. aku memang malas sangat sebab tak baca buku langsung malam semalam.. bila aku bangun ja pagi tadi, semua family aku ada kat rumah.. ayah aku tak pergi kerja maybe dia cuti, lepas tu adik aku fazrul dan saufi depa dah habis exam so depa tak pergi sekolah pun tak pe, ibu aku memang tak kerja pun sebab dia suri rumah, aku pulak sakit tekak tapi tak pe la kot aku tak pergi sekolah sebab aku ada sijil cuti sakit.. haha... tadi pagi ibu aku pergi sekolah nak uruskan surat pertukaran sekolah aku, lepas tu bila ibu dah balik rumah, ibu aku bagitaw suruh bawa buku koko bagi kat guru kelas aku, dia nak isi ape ntah.. aku pun tunggu la ayah aku balik sebab ayah aku bawa moto aku.. bila ayah aku dah balik terus aku naik motor pergi sekolah, punya la malu gila, segan nak mampos, dah la aku tak pergi sekolah pastu masuk area sekolah pula.. aku buat muka tak malu la pergi masuk pejabat cari cikgu kelas aku, cikgu kelas aku tak da pula kat tempat dia, aku pun letak la surat MC aku atas meja dia, lepas aku keluar dari bilik guru tu, aku terserempak dengan ustaz kashmi, dia sembang kejap dengan aku, lepas tu aku terus pergi ke kelas aku, Odw masa nak pergi kelas aku tu, aku nampak cikgu mona fairuz_aku tanya la 'cikgu hizan ada kat mana?, cikgu taw x' cikgu jawab ' jap na, cikgu call tanya dia kat mana' lepas tu cikgu pun call la, rupa2nya cikgu nurul ada kat kelas 4Elite, puas taw aku cari rupanya dia kat kelas bawah je.. sebelum aku pergi kat cikgu hizan, aku nak masuk kelas aku dulu ambil barang bawah meja aku sikit, aku punya la malu nak masuk kelas aku, dengan masa tu depa semua tengah exam, lepas tu teacher Yusnianida tengah jaga kelas tu, tapi aku tetap beranikan diri buat muka slumber badak je_tapi sebelum aku ambil tu aku tanya teacher la minta kebenaran.. haha.. lepas aku ambil barang2 tu aku terus turun bawah bagi buku koko aku kat cikgu nurul hizan.. aku janji dengan dia nak ambil buku tu petang ni.. tapi HARAMM tak pi ambil pun..
Sebab petang tadi aku keluar dengan kawan aku.. aku budget tak hujan la belah tanah merah tu sebab aku tengok langit belah tanah merah tu cerah ja, sekali aku p hujan juga rupanya.. awal aku pergi tu tak hujan lagi cuma renyai2 ja, lepas tu aku ronda2 la dengan kawan aku masa hujan seriat sikit.. bila masuk highway ja terus hujan lebat menyambar kedatangan kami, aku ingat nak patah balik ja, tapi bahaya la patah balik sebab highway mana ada jalan dua arah.. gila la, aku redah juga la, lepas tu aku nampak ada exit highway bukit tinggi terus aku masuk la, dah lencun habis baju aku ni, tambah pula aku pakai jeans lagi la tak selesa aku dibuatnya, dengan kasut aku masuk air, adoihhh.. lepas tu kami terus cari tempat berteduh kat area tu, tengok2 ada garage kereta_apa lagi aku terus masuk la.. bagi kering sikit2 aku terus batalkan niat aku nak pergi makan kat Alor Setar dengan kawan aku, kami patah balik pergi Tanah Merah.. adesss, buang minyak moto ja, kalau awal2 kami pergi kat restoran tu mesti tak basah lencun macam ni, gila la.. dah jauh jalan pastu patah balik tempat yang awal2 tadi ja.. kami pergi makan kat Restoran SanThai.. kami memang budget nak makan TomYam je.. terkabul juga hajat aku nak makan Tomyam ni, memang lama dah kempunan nak makan pun sebenarnya.. akhirnya.. heheeee.. selesa juga restoran tu, tapi kami ni basah lencun yang tu la spoil sekali.. adussss.. basah kuyup pastu masuk restoran.. sedap la juga makanan restoran tu, tapi yang aku peliknya, kawan aku order ayam goreng tepung tapi yang sampai macam cucur manis taw x.. kalau korang tak taw cucur manis.. memang sebiji macam cucur manis.. tak boleh blah betul, rasa pun macam cucur manis, ayam dia pun tak rasa.. aku rasa depa salah beli tepung ni.. ataupun memang ayam goreng tepung thailand macam tu? tak mahal sangat la sangat apa yang kami makan.. tak sampai rm20 pun.. haha, bukan duit aku pun yang keluar, duit kawan sebab dia nak belanja aku.. BTW, thanks banyak2 taw.. kalau aku ada duit nanti aku belanja hang balik taw.. lepas tu kami pergi la jalan2 nak bagi baju kering, tapi memang sejuk tahap cipan la.. tak tahan sampai mengigil aku dibuatnya.. sebab baru lepas hujan kan.. memang the best day i ever had la orang putih kata..

lupa pula nak cerita, aku tak sempat nak cakap kat kawan2 + cikgu2 aku yang aku nak minta maaf sangat apa yang aku pernah buat.. di sini saya nak minta maaf ok.. kalau ada tersalah dari segi kata, perbuatan ke apa ke saya memang ikhlas sangat2 nak minta maaf.. aku sebenarnya malu nak pergi kat cikgu2 aku nak pergi cakap minta maaf + minta halal apa yang cikgu2 dah ajar ok.. saya tahu saya jahat.. saya tak sempurna seperti mana cikgu nak saya jadi..
saya sayang kawan2+ cikgu2 saya.. salam.. sehingga berjumpa dicoretan seterusnya..
SAYA SANGAT SAYANG KALIAN SEMUA